Saturday, February 5, 2011

5 February 2011 - Part 2 (Ban Pecah)


Assalammualaikum...
kembali lagi untuk story part 2 pada hari ini , 5 feb 2011..hehe
disebabkan adik aku dah nak g MRSM, so ptg td dia ajak ronda2 nek motor g Ban Pecah, Tanjung Piandang
korang tahu apa itu Ban Pecah???
untuk penduduk yg tinggal area Parit Buntar dah tentulah tahu tentang kisah wujudnya nama "Ban Pecah" ni
actually aku pon xtahu sgt kisah sebenar tentang "Ban Pecah" ni..
tp kalu ikut kisah org dulu, "Ban Pecah" ni wujud akibat terkena sumpahan
sumpahan ape, aku malas nak cite..
if korang nak tahu, meh baca kat link ni okeh

pas solat asar, dalam kul 5 ptg kami 1 family ronda2 naik motor
actually, kalu nak g sana, lg best naik motor dr nek kete
lg "freedom" gitu..hehe
sblm nak balik 2, sempat la snap beberapa keping gmbr
jom la sm2 tgk muka i yg perasan "comel" nih ;)










Okeh, ni je pic agak "cantek" yg aku leh share ngan korang
As salam ;)

2 comments:

syazwani kurnian said...

aaaa..sedapnyeeeeeeeee.....

Cik Nurazrina said...

jemputlah dtg ke Ban Pecah Tanjung Piandang..terima kasih.. hehe