Monday, May 9, 2011

This Heart !


Assalammualaikum 

entry kali ni aku nak jd macam gayah gebu kejap ek.
entry pd kali ni aku bukan nak bergosip mengenai artis2 di malaysia ni. ni ttg diri aku sendiri. niat ni cuma nak meluahkan perasaan yg terbuku di dlm hati.
mcm kata org, SABAR.. aku mmg sabar. tp dlm masa yg sama aku akan menangis. sooooo bad.. Really???
mmg la boleh sabar. tp aku juga manusia. byk kelemahan. kesabaran tu mmg bagus. tp bila kita simpan, simpan, simpan, simpan dan simpan dlm hati , makin lama makin berat jadinya. smpai masa, akan meletup ibarat bom gitu..btul x??? msti la btl kan. 

knp aku sakit hati?

1) bila dah bg muka kat sum1, mula amik peluang yg ada. gunakan kita. sbg seorg yg muda, aku respect semua yg lebih tua dr aku. but sometime 2, maaf la aku nak katakan.
 "Kadang2, aku hilang HORMAT w'pon sum1 tu lebih tua dari aku, 
But aku akan cuba hormati juga"


2) kdg2 kita xsedar, yg diri kita ni xdisukai oleh semua org wlupon kita rasa kita dh perfect.
maaf la aku nak katakan
"Kadang2, kita xsdr kehadiran kita menimbulkan rasa kurang senang bg sum1. But aku akan cuba ubah diri sendiri spya xjd seperti sum1 yg terlalu busybody ngan hal org len. so, jaga tepi kain sendiri sudah k. jgn sibuk2 hal org lain. FULLSTOP ! "


3) ikutkan hati nak je kata depan2. stkat experience semata2, kaki B****K, xpyh la nak belagak. sedar la yg  anda juga dulu bermula dari bawah. bukan anak DATUK pon trus dapat jd CEO. sometime, org yg berilmu ni lebih suka lowprofile dr yg nothing tp mak ai mengalahkan BOSS. tahu everything. owwhh!! tolonglah jgn perasan sgt diri 2 BAGUS sgt. ada org lain, yg ada CERTIFICATE or exp 10 +++ pon x berlagak mcm tuh!! tolong larh you!!! takat exp setahun jagung macam aku or exp 2, 3, 4 thun, xpyh la nak bangga sgt. ada org jauh lg bagus dr 2 tp lebih baik n respect org lain.

byk lagi yg aku sakit hati. tp stakt ni dah la aku nak luah dlm entry kali ni.. 2 pon dah byk rasanya..


aku rasa stakat ni je entry aku pada kali ni.

p/s : xde niat nak kutuk or apa2. maaf k.  xsemua mcm 2. tp sikap sesetengah org tu membuatkan aku sakit hati.  just nak luahkan je. sorry a lot for this entry. i'm not perfect but i will try to be a perfect. i' Allah. Amin


3 comments:

Aniyss Zahira Zamri said...

sabar dear..walau mcm mna aku tetap kt sni menyokong hg k..love yu too..;-)

Aniyss Zahira Zamri said...

sabar dear..walau mcm mna aku tetap kt sni menyokong hg k..love yu to..;-)

Cik Azrina said...

thnks ling.. love u 2..